Login   •   Register   •   Member List   •   skip to content

Saturday, April 22, 2006

Brasil, lalalalalalalaaaaaaaalala

Vanuit het uiterste zuiden in Argentinie (Ushuaia) via het uiterste noorden in Argentinie (Iguazu) ben ik overgestoken naar Campo Grande (Brazilie) waar ik nu zit. Een afstand van ongeveer 5.500 kilometer, overbrugd door 4 uur vliegen naar Bariloche, daarna 20 uur bussen naar Buenos Aires, vervolgens 18 uur bussen naar Iguazu en nog eens 14 uur bussen naar Campo Grande. Kortom, er is weer het een en ander te melden. Met als hoogtepunt het weerzien van de watervallen van Iguazu; wat betreft highlights van Argentinie voor mij op een gedeelde eerste plek samen met de gletscher in El Calafate.

image
Het weerzien van de watervallen in Iguazu.
Nog steeds even indrukwekkend!

Wednesday, April 05, 2006

Ushuaia; het einde van de wereld!

Is Ushuaia de meest zuidelijke stad op aarde, hier te zijn is ook echt het einde. Niet voor niks ben ik er anderhalve week blijven hangen. De stad ligt ingeklemd tussen het mooie Beagle Channel (met aan de overkant Chilie) en het prachtige nationale park Tierre del Fuego. Ik heb hier dan ook een prima tijd gehad waarbij ik o.a. een spectaculaire vlucht in een sportvliegtuigje heb gemaakt, bevers heb gezien, een mooie boottocht heb gemaakt en in het nationale park ben geweest.

image
Gevlogen boven het Beagle Channel in een sportvliegtuigje.

Friday, March 24, 2006

Regen, wind, zon en natuurgeweld ultimo forma

Zoals de koptekst al doet vermoeden hebben we de laatste week bijna alle weertypen meegemaakt. Viel de NAVIMAG boottrip langs de Chileense kust een beetje tegen door het slechte weer, het beste hebben we samen voor het laatst bewaard en dat maakte alles meer dan goed! Zonder overdrijven heb ik het hier over één van het meest ruige natuurgeweld dat van dichtbij te bewonderen valt; de Perito Moreno gletscher in El Calafate. Een onbeschrijvelijke mooie afsluiting van de trip samen met mijn ouders, die inmiddels hun eigen weg zijn op gegaan.

image
De Perito Moreno gletscher. En dit is waarvoor je komt!
Regelmatig vallen enorme ijsbrokken vanaf de gletscher in het meer.

Monday, March 13, 2006

Mi padres en la casa (Mijn ouders in da Hauz!)

Het grote nieuws van deze update is natuurlijk de aankomst van mijn ouders in Argentinie. Nadat zij een een aantal dagen in Buenos Aires van al het goeds hebben genoten, heb ik ze afgelopen donderdag vanaf het vliegveld Bariloche opgehaald. Een bijzonder moment om hen na vijf maanden hier weer te zien. Vanaf dat moment hebben we gezamenlijk veel genoten van al het moois dat Bariloche te bieden heeft. Met het prachtige weer verschillende autoritten gemaakt, een boottocht over het meer, de Spaanse school van Ron bezocht, bij het restaurant van Martin Zorreguieta gegeten, paard gereden en natuurlijk volop van de Agentijnse keuken geproefd.

image
Miin ouders in da hauz. Hereniging in Bariloche.

Tuesday, February 28, 2006

Carnaval in Gualeguaychu

Duidelijk anders dan andere jaren heb ik nu carnaval gevierd in het redelijk onbekende Gualeguaychu. Groots, spectaculair en bij een aangename temperatuur. Mijn clownspak, nerd uitdossing en kangaroo outfit had ik dit keer thuisgelaten. Maar eerlijk is eerlijk, in het Prinsebeekse carnaval ben je er meer onderdeel van terwijl je hier slechts toeschouwer bent. Dus voor het eerst toch een beetje heimwee wink

De volgende dag heb ik voor het eerst in mijn leven een basketbal wedstrijd bezocht, op aanraden van een paar locals.

image
De Brahma chica´s met in het midden Prins Carnaval.

Friday, February 24, 2006

Back to normal - back to Buenos Aires

Na de uitspattingen met Grof Geschut was het wel even lekker om in Buenos Aires (BSAS) het alcohol promilage in mijn lichaam tot een niet levensbedreigend niveau terug te brengen. Dat het echter langer dan gepland een tijdje stil is geweest op deze weblog heeft alles te maken met een noodgedwongen kuur van Aqua Sin Gas en antibiotica. Geveld door een infectie aan mijn been leek het mij voor het thuisfront beter voor een radiostilte. Het gaat nu aanzienlijk beter en er is gelukkig weer wat leuks te melden. Zoals het bezoek aan de voetbal wedstrijd Boca Juniors- San Lorenzo.

image
Boca Juniors- San Lorenzo

Friday, February 03, 2006

Grof Geschut is in da Hauz! (2)

Omdat foto´s meer zeggen dan woorden houd ik het dit keer kort. Maar dat wordt hopelijk ruimschoots gecompenseerd door de meer dan 50 sfeer impressies in beeld die nu zijn toegevoegd! Indrukken van Niels zijn verjaardag, maffe bowling in Argentinie, Tango in de wijk Boca en heel, heel veel foto´s tijdens het uitgaan met Grof Geschut!!

image
Openlucht discotheek met op de achtergrond
de skyline van Buenos Aires

Tuesday, January 24, 2006

Grof Geschut is in da Hauz! (1)

Dat een delegatie van Grof Geschut (redactie: vriendenclub Prinsenbeek) in Argentinie is gearriveerd moge inmiddels overduidelijk zijn! Voor de start vanuit Brussel is hun bagage op het vliegveld extra gecontroleerd vanwege een zeer verdacht pakketje. Dit bleek het kado voor Ron te zijn; een metalen koffertje met speelkaarten en officiele casino fiches. Tijdens de bagage scan voor de douane genoeg reden om te twijfelen of het om terroristische attributen ging of toch om de onschuldige acessoires voor tijdens het bluffen. De douane durfde de gok in ieder geval niet te nemen! En dat was nog maar het begin!

image
Foto na afloop van het raften;
het bedwingen van een Argentijnse tsunami

Wednesday, January 18, 2006

Mendoza

Mendoza is de wijnstreek van Argentinie. Meer dan 70% van de wijnen van Argentinie komt daar vandaan. Het zal dan ook niemand verbazen dat ik deze streek heb bezocht. Maar, Mendoza heeft meer te bieden.

image
Mendoza; de wijnstreek van Argentinie.
Daar moet op gedronken worden!

Thursday, January 12, 2006

Santiago en omgeving

Over Santiago kan ik vrij kort zijn. Zoals ik vooraf al had gehoord, is deze hoofdplaats van Chile geen spannende en mooie stad. Het is immens groot en doordat het in een kom ligt (aan één zijde begrensd door het Andes gebergte) is het een smoggy stad. Op een of andere manier mist het enige uitstraling en sfeer.

image
Wat Santiago totaal niet heeft, maakt het verderop gelegen
havenplaatsje Valparaiso meer dan goed!

Friday, January 06, 2006

Pucon - Volcano

Maandag 2 januari ben ik aangekomen in Chile om dinsdag de actieve (!) vulkaan Villarrica nabij Pucon te gaan beklimmen. Ik dacht, laat ik het jaar 2006 eens sportief beginnen. Want het schijnt een hele klim te zijn om deze 2800 meter hoge krater te voet via de sneeuw te bereiken. Nou, dat kan ik inmidels beamen! Helaas was het zicht op de top echter erg slecht. De enige eruptie van betekenis die ik zodoende heb waargenomen speelde zich af in mijn eigen onderbroek, na het eten van diverse bananen en chocolade en bij het extra gas geven tijdens de klim omhoog....

image
De te belimmen vulkaan.

Wednesday, January 04, 2006

Bariloche (2) Kerst en Oud en Nieuw

Laat ik beginnen alle lezers een voorspoedig 2006 te wensen. De kruitdampen zullen in Nederland inmiddels al wel zijn opgetrokken, hier kent men het verschijnsel vuurwerk nauwelijks. De jaarwisseling in Bariloche was dus in alle opzichten zeker anders dan de andere. Eén overeenkomst, ook hier heb ik niet nuchter het nieuwe jaar ingeluid…

image
Proost op het nieuwe jaar!

Tuesday, December 20, 2005

Kust trip Puerto Madryn, Las Grutas en Viedma.

Helaas was het geluk niet aan onze zijde met deze weektrip naar de kust. Na inmiddels weer te zijn terug gekeerd in Bariloche kijk ik op deze week terug met hoogte en diepte punten…. De pech met de auto van Ron heeft de nodige consequenties gehad. Ongelukkig genoeg hebben we daardoor op de beste dag qua weer de walvissen gemist. Daarna zijn we noodgedwongen langer blijven hangen in de kustplaats Puerto Madryn, is het weer slechter geworden en hielden de walvissen het ook wel voor gezien. Hoogtepunt was wel dat ik heb kunnen kitebuggien in Viedma en dat we grappige zeehonden en pinguins hebben gezien.

image
Hehe, even strekken!

Thursday, December 01, 2005

Bariloche (1)

Zo, dan is het nu toch echt tijd voor een update. Het is overigens niet zo dat ik ondertussen niks aan de site heb gedaan. Onderhand heb ik veel foto´s in de foto gallery geplaatst. Met terugwerkende kracht ook foto´s van de Hollandsche dag en feest in Prinsenbeek. Daarnaast foto´s van de eerste week in Buenos Aires, hier nu in Bariloche en omstreken, foto´s van de Spaanse lessen en de bijbehorende naschoolse activiteiten als Salsa, winetasting en trekkings. Kortom, houd ook de foto gallery in de gaten!

image
Zonsondergang in Bariloche.

Hoe is het nu met mij, zul je je mischien afvragen? Nou, om met het minder goede nieuws te beginnen; ik ben nu herstellende van een fikse griep die wel anderhalve week heeft aangehouden. Geen idee wat het precies is en hoe ik het heb opgelopen. Zonder in details te treden; de nodige koorts, veel vochtverlies en last van de keel. Na vier dagen heb ik besloten samen met Ron maar eens de plaatselijke eerste hulp te inspecteren. Ach jah, je moet alles van een vreemd land onder de loep nemen toch? 

Wednesday, October 26, 2005

T-Shirt (TO DO List) update; Picture with Martin Zorreguieta

Gisteren zijn we wezen eten in het restaurant van Martin Zorreguieta, inderdaad, de broer en getuige van prinses Maxima. In de plaats Villa la Angostura, gelegen op ongeveer 80 kilometer van San Carlos de Bariloche alwaar ik nu verblijf, runt hij een bijzonder goed restaurant genaamd Tinto Bistro.

Het is inmiddels een traditie dat Ron een Nederlandse delegatie vanuit zijn Spaanse school op sleeptouw neemt om daar te gaan dineren. En dat is natuurlijk niet alleen vanwege het lekkere eten maar ook, hoe kan het anders, vanwege de naam. Ron is daar inmiddels kind aan huis en een hele goede klant. Normaal gesproken worden er daarnaast alleen nog wat foto’s genomen maar dit keer was de missie uitgebreider. Aangezien ik mijn T-shirt TO DO List scherp in de gaten houd, was het dit keer wat al te gemakkelijk deze opdracht zelf af te vinken door samen op de foto te gaan. Was het geen aardig idee als Martin zelf deze opdracht zou afstrepen door het bijgeleverde vinkje zelf op het T-Shirt te strijken!

image
Op de foto met Martin Zorreguieta en ja,
dat is de opdracht waar het om gaat!

About

Welkom op de website van Pim Ruitenbeek alias El Pimo. (Lees verder)

Join Mailing List


Advanced Search


Photo Gallery

Statistiekjes. Altijd leuk.

  • Page Views: 675927
  • Total Entries: 39
  • Total Comments: 76
  • Total Members: 22
  • Total Logged in members: 0
  • Total guests: 6
  • Total anonymous users: 0
  • Most visitors ever: 287 on 11/18/2019 03:00 pm