Login   •   Register   •   Member List   •   skip to content

Back to normal - back to Buenos Aires

Na de uitspattingen met Grof Geschut was het wel even lekker om in Buenos Aires (BSAS) het alcohol promilage in mijn lichaam tot een niet levensbedreigend niveau terug te brengen. Dat het echter langer dan gepland een tijdje stil is geweest op deze weblog heeft alles te maken met een noodgedwongen kuur van Aqua Sin Gas en antibiotica. Geveld door een infectie aan mijn been leek het mij voor het thuisfront beter voor een radiostilte. Het gaat nu aanzienlijk beter en er is gelukkig weer wat leuks te melden. Zoals het bezoek aan de voetbal wedstrijd Boca Juniors- San Lorenzo.

image
Boca Juniors- San Lorenzo

Het lijkt inmiddels alweer eeuwen geleden dat Grof Geschut veilig op Nederlandse bodem is geland. Natuurlijk was het fantastisch om samen met Frank, Sander, Niels en Ron hier in Argentinie de bloemetjes buiten te zetten. Maar het ware ook twee slopende weken. De eerder geplaatste foto´s spreken voor zich. Enerzijds blij dat daarom de rust was wedergekeerd, kwamen de heren met een schijnbeweging zich weer melden in het hostel. De vlucht naar huis had een vertraging maar maar liefst 7 uur en daarom gingen we er na de eerste keer afscheid nemen toch maar weer een avondje tegenaan…!

Na een paar dagen voorgenomen rust kwam helaas de infectie aan mijn been opzetten. Geen idee hoe ik het opgelopen heb, maar het moet een combinatie geweest zijn van de warmte hier in BSAS (35 graden plus hoge vochtigheidsgraad) en de hygiene in de publieke ruimtes zoals de zwembaden en badkamers in het hostel. Het heeft mij in totaal twee weken gestrekt. Gelukkig is de medische zorg hier in BSAS uitmuntend en kon ik zelfs uit de ´voeten´ met Engelstalige artsen in het Hospital Britannic. Na vijf consults en een stevige antibiotica kuur eindigde mijn laatste bezoek door de gedenkwaardige woorden van de arts; Here ends our friendship.

image
De infectie aan mijn been die mij twee weken heeft gestrekt

Het bezoek aan de wedstrijd Boca Juniors- San Lorenzo was een waar hoogtepunt. Beide clubs komen uit BSAS en dit was dan ook een klassieker. De kaarten hadden we op de zwarte markt op de kop getikt voor maar liefst het dubbele van de prijs. Het schikbarende bedrag van 10 Euro..... Dat het Zuid Amerikaanse voetbal op een heftiger manier beleefd wordt dan we in Europa gewend zijn heb ik nu ook ondervonden. Na drie fouilleeracties en vele toegangscontroles later waren we dan eindelijk op onze plek bovenin het stadion. Vervolgens was het 90 minuten lang Dahle Bo, Dahle Bo, Dahle Boca! Tijdens dit gezang, dans en gespring van de 75.000 toeschouwers voel je letterlijk het stadion op zijn fundering trillen. Ook Maradonna liet zich niet onberoerd in de skybox. Wanneer hij duidelijk zichtbaar zijn oude team aanmoedigde ontplofte het stadion helemaal. Helaas mocht het niet helpen en verloor Boca met 2-1. Desondanks bleef het een groot feest tot ver na het einde fluitsignaal. Een unieke ervaring.

Grappig is te melden dat ik wederom Daco hier in Buenos Aires heb ontmoet. Na Bariloche hebben we het biertje samen wegens succes herhaald. En daar hoort een goede Argentijnse steak bij!. Ja (ex)collega´s, het is hier goed toeven!

image
Voor alle (ex)collega´s: maak je over ons geen zorgen!

Morgen vertek ik naar het onuitspreekbare Gualeguaychu alwaar het Argentijnse carnaval groots wordt gevierd. Later daarover meer.

Meer foto´s