Login   •   Register   •   Member List   •   skip to content

Bariloche (2) Kerst en Oud en Nieuw

Laat ik beginnen alle lezers een voorspoedig 2006 te wensen. De kruitdampen zullen in Nederland inmiddels al wel zijn opgetrokken, hier kent men het verschijnsel vuurwerk nauwelijks. De jaarwisseling in Bariloche was dus in alle opzichten zeker anders dan de andere. En overeenkomst, ook hier heb ik niet nuchter het nieuwe jaar ingeluid…

image
Proost op het nieuwe jaar!

Dat het vuurwerk hier verboden is heeft alles te maken met het feit dat het nu zomer is. Daardoor is het ietsje droger dan in Nederland en kan het gras en de bomen snel vlam vatten. Wat in Nederland gebruikelijk is om na twaalf uur massaal naar buiten te gaan, is hir dus niet aan de orde. Daarom zijn we met een behoorlijke groep van verschillende nationaliteiten tot na de jaarwisselig in een restaurant wezen eten. Daarna gingen alle kroegen en anders uitgaansgelegenheden open en kon het feest echt losbarsten.

En oh jah, kerst heb ik ook in Bariloche doorgebracht. Hier kent men alleen eerste kerstdag. We hebben met een groep studenten van de Spaanse school kerstavond doorgebracht in een soort vakantiehuisje waar n van hen tijdelijk woont. Aldaar hebben we de overbekende Asado klaargemaakt. Volgens goede Argentijnse traditie een grote bbq met alles erop en eraan. Het grappige is dat om 12.00 s nachts precies iedereen elkaar Feliz Navidad wenst met het glas in de hand. Ik weet dus niet waar ze ineens vandaan kwamen, maar de andere vakantiehuisjes stroomden leeg en iedereen kwam bijelkaar om dit moment te vieren. Daarna volgens inmiddels bekende Argentijnse gastvrijheid elders in de vakantiehuisjes uitgenodigd om tot diep in de nacht het feest voort te zetten onder begeleiding van Salsa muziek en dans.

image
En ook kerst was niet ongezellig...

Afgezien van een kleine weektrip naar de kust heb ik het grootste gedeelte van mijn tijd (reeds 2.5 maand) in Bariloche vertoefd.. Mijn Spaans gaat redelijk en ik heb nu een punt bereikt dat ik mij in het Spaans kan redden in het dagelijkse leven. Boodschappen doen, eten bestellen, vragen wanneer de bus waar naar toe vertrekt, en een leuk gesprek aanknopen met een Argentijnse. Het geeft veel voldoening dat mijn huiswerk inspanningen (jawel!!) profijt beginnen te geven.

Afgelopen maandag ben ik vertrokken voor drie weken naar Chile en midden west Argentinie. Na het lange verblijf in Bariloche was ik wel een beetje toe aan verandering. Er is namelijk zoveel meer te zien. Eind januari ben ik dan weer even terug in Bariloche om Niels, Frank en Sander te verwelkomen.

Meer fotos

he, pimo!
Goed nieuwjaar, en met de chicas zit het zo te zien wel goed. Of we je dit naar nog gaan zien in argentinie, ik betwijfel het, de wereld is te mooi om het af te raffelen. Tot wanneer zit je daarzo? Of knoop je er nog een jaartje aan vast.....

Groets, en tot mails ziens
Eelco

durf het bijna niet te vragen ... hehehe

maaar eindelijk mooie fo`to`s

Mooie foto’s (..) Pim!
Beste wenschen!! enne met “Chile” bedoel je toch gewoon “Chili” heh?

de allerbeste wensen voor 2006 Pim, ol cool smile