Login   •   Register   •   Member List   •   skip to content

Buenos Aires; mijn laatste bestemming in Zuid Amerika?

Zal mijn volgende update gaan over de zwart witte koeien, prachtige vergezichten over de polders en de fantastische files op de A2? Of dit echt zo is weet ik gewoon nog niet. Toegegeven, het is voor mij ook even wennen nu mijn blog bij te werken zonder stoere verhalen over grote watervallen, afbrekende gletsjers, diepe ravijnen en grote zwemmende zeemonsters. Het symboliseert een beetje het einde van mijn trip in Zuid Amerika. Maar niet getreurd, overdag ben ik nu voornamelijk bezig te solliciteren bij bedrijven in Buenos Aires (waar ik op dit moment zit) en probeer ik weer een beetje een normaal ritme op te bouwen, ´s avonds en op de weekeinden is er nog genoeg te beleven voor een aangenaam verblijf! Zoals de voetbalknaller Atletico River Plate tegen Boca Juniors van afgelopen weekeinde die ik live heb mogen meemaken. Ter illustratie; dit is Ajax – Feijenoord in het kwadraat. Met een kolkend uitverkocht stadium gevuld met meer dan 70.000 gepassioneerde voetbalfanaten een ware must om daar bij te zijn geweest.

image
De mega vlag tijdens River - Boca wordt ontrold
en neemt de twee ringen aan de smalle zijde volledig in beslag.

Na het uitzwaaien van Grof Geschut deel 2 ben ik naar Buenos Aires afgereisd waar ik nu alweer een week of vier zit. Hier probeer ik mijn verblijf te verlengen door een baan te vinden. Ik heb immers nog steeds geen retourvlucht naar Nederland en ik zou graag mijn trip willen afsluiten door te werken in het land waar ik zo prettig heb gereisd. Al is het maar voor een bepaalde tijd en de ervaring. Maar dat dat nog niet zo makkelijk is ondervind ik nu ook. Naast het feit dat het regelen van een werkvisa niet gemakkelijk geregeld is, is het ook de vraag of de (Nederlandse) bedrijven hier wel zitten te wachten op een Europese arbeidskracht. Daarnaast is in Argentinie het kennisniveua ook nog eens vrij hoog. Kortom, het is nog even wachten op de uitstaande (open) sollicitaties die ik heb lopen en anders is het vliegticket naar NL zo maar geboekt……. De wedstrijd is nog niet gespeeld maar het is inmiddels wel in blessuretijd.

En dat brengt mij bij een verslag van de voetbalkraker en klassieker River – Boca. Heb slechts een paar dagen voor de wedstrijd op de zwarte markt kaartjes kunnen kopen samen met Teun en Imke, die ik op andere bestemmingen heb leren kennen. Met zijn drieen zijn we naar het hol van de leeuw getogen waar al dagen van te voren de media uitgebreid aandacht aan besteden. Want deze voetbalwedstrijd leeft bij iedereen in dit land alsof het om een WK finale gaat. En daarbij ben je of voor River of voor Boca, een gulden middenweg lijkt amper te bestaan in dit sport fanatieke land. Nadat wij ons een weg hadden gebaand door wegafzettingen en de juiste ingang van het grote River stadium eindelijk hadden gevonden, bevonden we ons middenin HET spektakelstuk voor de komende paar uur. Het River legioen met zijn overweldigende aanhang was al lekker aan het warmdraaien. De kleinere Boca aanhang (recht boven ons!!!) had geen schijn van kans tegen dit verbale geweld. Dit is wat je noemt ongekende Zuid Amerikaanse passie voor het spelletje van 11 tegen 11. Al uren voor de wedstrijd puilt het stadium aan alle kanten uit. Zodra de spelers dan eindelijk het veld betreden doet zich een explosie voor van veel vuurwerk gemixed met gezang, neerdalende papiersnippers, gefluit, zwaaiende vlaggen en rookbommen. Dit blijft ongeveer de gehele 90 minuten doorgaan en geen twee keer hoor je hetzelfde nummer dat door 70.000 kelen voortgebracht wordt. En alsof de kunstenaar Christo zelf aan het werk is bij het inpakken van gebouwen, wordt er een mega vlag ontrold die de twee ringen aan de smalle zijde volledig in beslag neemt. Als je dan ook nog als thuisspelende club Boca met 3-1 weet te vernederen, is het feest helemaal compleet! Het enigste dreigement, van slechts kleine betekenis, werd geuit toen de bovenliggende tribune professioneel door de Boca fans werd ontmanteld en er een regenbui van stoeltjes op ons neerdaalde. Deze idioten waren licht teleurgesteld over hun nederlaag. Echt gevaarlijk was het overigens niet, want de zitvlakken van de stoeltjes dwarrelde als slappe frisbees naar beneden en zo werd het nog een ware sport deze trofees op te vangen. Ik ben maar gewoon verderop onder het afdak gaan staan.

image
River - Boca; explosie van veel vuurwerk gemixed met gezang,
neerdalende papiersnippers, gefluit, zwaaiende vlaggen en rookbommen

Pikant detail; in het zelfde stadium heeft Oranje tijdens het wereldkampioenshap 1978 de finale van de Argentijnen verloren. De door ons verdiende zilveren medailles heb ik ondanks lang zoeken niet meer kunnen vinden. Maar jah, er verdween wel meer in die tijd……. Argentinie stond toen onder leiding van het dictatoriale regime Videla waarbij vele mensen zijn verdwenen en gemarteld in de vuile oorlog. En juist daarom is de selectie van destijds, als politiek statement, nooit op komen draven voor de troostprijs. Reden ook om destijds de vader van prinses Maxima niet uit te nodigen voor de bruiloft. Juist deze weken dienen er alsnog rechtzaken tegen de politiek verantwoordelijken van toen. En bizar genoeg is daarbij een belangrijke kroongetuige, ene Julio Lopez, vorige week van de aardbodem verdwenen en sindsdien spoorloos. En dat roept pijnlijke herinneringen op!! Het is raar dat er in Nederland nauwelijks berichtgeving over is, maar hier in de hoofdstad volgt de ene grote demonstratie de andere op. En dat is indrukwekkend om te zien. Zelfs in de rust van de voetbalwedstrijd werden politieke strijdliederen gezongen en liepen mensen, met vlaggen en spandoeken met daarop de naam Julio Lopez, rond op het veld. De periode van de militaire junta is hier een zwarte bladzijde in de geschiedenisboeken en het feit dat er zelfs nu nog mensen zo maar verdwijnen, laat de mensen hier bepaald niet onberoerd.

Teslotte; om de Prinsenbeekse paparazzi tevreden te stellen, onderstaand een foto van 11 oktober 2006. Oordeel zelf…..

image
11 oktober 2006; er viel weinig te fotograferen.......

De komende weken zullen dooslaggevend zijn in het besluit al dan niet terug te keren naar Nederland. Wordt vervolgd…

En dan nu een primeur op mijn website; naast nieuwe foto´s kunnen nu ook onderstaande filmpjes bekeken worden. En tsja, waarom ook niet?


Filmpje 1: River aanhang zingt voorafgaand aan de wedstrijdFilmpje 2: Opkomst spelers met heel veel vuurwerk, gefluit en gezangFilmpje 3: River aanhang zingt tijdens de wedstrijd

Filmpje 4: River aanhang zingt na afloop van de wedstrijd

Meer foto´s

Heee El Pimo!!!

Te lang geleden dat ik weer eens een teken van leven liet horen op je doldwaze site.. Aye, dios hombre.. Wat een avonturen heb je beleefd.. De tango op de Zuid Pool gedanst, je kleren laten strijken door de familie Maxima en a la Steve Irwin op Piranha’s gedoken.. Fantastisch.. Je hebt nu stof voor 1000 verjaardagfeestjes denk ik.. Helemaal als je er nog een tijdje aan vastknoopt.. Alhoewel het ook mooi zou zijn als we je konden ‘boeken’ in Nederland waar je gewoon goud geld kunt verdienen met het houden van seminars Pim!! Filosofeer nog even daar op de pampas of je wel of niet naar het land van kroket uit de muur wederkeert Pim! Nos veremos, hoe dan ook!!!

Saludos de Benito

Ha Pim,

Ik ben volgende week weer in Bs As; laat me even weten waar je zit, dan tracteer ik je op een biertje wink

Greets,

Daco

He Pimmie,

Mooi verhaal weer jongen, altijd weer een plezier om te lezen. Jje mag nu ook wel gewoon weer naar NL komen hoor, we missen je hier in het koele Prinsenbeekse!

Any luck op het sollicitatievlak?

Gr,

Sander