Login   •   Register   •   Member List   •   skip to content

Generaal pardon voor Argentijn zonder vaste woon- of verblijfplaats....

Sinds mijn terugkomst is het mij inmiddels nog geen één keer gelukt volgens het spoorboekje te reizen met de trein, is de druk op de woningmarkt in de randstad nog even bedroevend hoog en staat de politieke discussie in het teken van de formatie. Jahhhh, we zijn weer thuis! Het goede nieuws is natuurlijk dat door het Generaal Pardon wat er toch lijkt te komen, ik nog even op onderdak bij mijn lieve ouders in Oranjewoud kan rekenen. Ik hoef daardoor nog net niet in de illegaliteit te verdwijnen. Kortom, hoogste tijd voor een terugblik op mijn eerste maand in Nederland.

image

Het was voor mij een hele verrassing dat er zo’n groot ontvangstcomité op Schiphol stond bij mijn aankomst op zaterdag 4 november. Ouders, zus en vrienden. Anneke en Femke in hoogzwangere toestand –waarbij laatst genoemde inmiddels al is bevallen van Kate, gefeliciteerd! – de club Prinsenbeek met de Flügels en mijn ouders met een spandoek! Wat een eer. Ontzettend bedankt allemaal voor dit mooie welkom.

image
Spandoek bij aankomst Schiphol. Vul de tekst zelf maar aan....

Na eerst een week in Oranjewoud verbleven te hebben ben ik op ‘toernee’ door Nederland gegaan om onder het genot van een biertje (of twee, of drie, of...) iedereen weer wat uitgebreider persoonlijk te spreken. Zeer geslaagd!

Op het moment ben ik bezig z.s.m. woonruimte te vinden. Aanvankelijk wilde ik wel weer heel graag in Utrecht wonen. Ik heb daar 15 jaar met veel plezier gewoond, ken de stad goed en heb er mijn sociale binding. Maar na een intensieve full-time zoekactie van drie weken lijkt dit kansloos. Althans, als je niet bereid bent dik 500 Euro neer te tellen voor een studentenkamer van krap 25 vierkante meter.... en je de rest moet delen...... Die tijd heb ik wel gehad. Dus ben ik mij nu aan het richten op Den Haag waar de prijzen veel schappelijker zijn, de woonruimte’s groter en ik meer kans van slagen heb. En na mijn verkennende bezoek afgelopen vrijdag aan Den Haag moet ik zeggen dat ik mijn beeld over de stad in positieve zin heb moeten bijstellen. Hier zou ik best kunnen wonen! Dus pak ik volgende week mijn backpack en ga ik mijn intrek nemen in een hostel (!) aldaar om de huurwoningmarkt verder te verkennen. grin Pas daarna ga ik mij volop bezighouden met het zoeken van een baan.
Wordt vervolgd.

Meer foto´s aankomst Schiphol
Foto´s van vertrek Schiphol